22 Ağustos 2007 Çarşamba

Abigor

Abigor, 1993 ortalarında P.K. ve T.T. tarafından kurulduktan sonra "Tharen" olarak bilinen vokalist "Rune" guruba dahil olur. Aynı yıl, ilk iki demoları "Ash Nazgh" ve "Lux Devicta Est"i kaydederler. Şubat 1994’te "Promo Tape II/94" ve Mart ayında son demoları olan "Moonrise"ı çıkartırlar. "Moonrise"ın kaydından sonra Tharen gruptan ayrılır ve yerine Silenous dahil olur. Silenous vokale geçtikten sonra "Hate & Sin" adında bir demo daha çıkarırlar ve daha sonra Napalm Records ile anlaşmaya varırlar.

Haziran 94’te Abigor, ilk albümü "Verwüstung / Invoke The Dark Age" ile black metal sahnesinde adını duyurmaya başlar. Kasım 1994’te konsept albümleri "Orkblut - The Retaliation" kaydedilir. Bir yıl sonra ise "Shadowlord" isimli eski demolarından birinde yeralan şarkıyı Napalm Records’un toplama albümlerinden olan "With Us Or Against Us Vol.1" ("Bizimle ya da Bize Karşı") için tekrar kaydederler. 1995 ilkbaharında Abigor elemanları, "Nachthymnen (From The Twilight Kingdom)" isimli albümlerini kaydetmek için tekrar stüdyoya girerler. Bu albüm grubun gerçek kapasitesini gösterdiği ve en karanlık atmosferin yansıtıldığı çalışma olarak nitelendirilir. Aynı yılın Kasım ayında "Opus IV"ün ilk bölümü olan "Horns Lurk Beyond The Stars"ın kayıtlarına başlanır. Mayıs 1996’da "Blut Aus Aeonen", "Opus IV" ün ikinci bölümüde kaydedilir ve sonuç olarak "Opus IV", aynı yılın Temmuz ayında piyasaya sürülür.

Bu albümle Abigor bir adım daha ileri gitmiştir. Gelişimini, daha agresif ve teknik yapıdaki albümleriyle sürdürecektir. 1997 Haziranında "Apokalypse" kaydedilir. İki günde tamamlanan kayıtlar sonucunda bu albüm, Abigor’un black metal felsefesine bağlı kaldığı en sert albümlerden biri olmuştur. Kasım 1997 ve Haziran 1998 tarihleri arasında "Supreme Immortal Art" kaydedilir. Albüme gösterilen yoğun ilgiden dolayı bir süre sonra "Structures Of Immortality" adıyla 500 kopya hazırlanır.

1998’deki son çalışmaları, eski demolarındaki parçaları içeren bir albüm olmuştur. "Kingdom Of Darkness", "Eye To Eye At Armageddon", "Diabolic Unity", "Midwintertears" gibi çalışmaların yer aldığı albüm, Napalm etiketiyle sunulmuş ve bu çalışmayı, 1999 Martında gelen "Channeling The Quintessence Of Satan" izlemiştir. Kayıt döneminde Silenius kişisel sorunları yüzünden gruptan ayrılır ve vokalist olarak gruba Thurisaz dahil olur. Yeni albüm 17 Mayıs 1999’da aynı şirketten piyasaya sürülür. Abigor, tarzını ve benliğini korumayı başarmıştır. 8 Mayıs 1999’da Dwell Records için Slayer’dan "Crionics" ve bir süre sonra Kreator’dan "Terrible Certainty" adlı parçalar için cover çalışması yaparlar.

2000 yılının Nisan ayında Napalm Records’la yeniden anlaşılır ve "Satanized" isimli albümün çalışmalarına başlanır. Bir ay sonra T.T. kişisel problamleri vediğer grup elemanlarıyla anlaşamaması nedeniyle gruptan ayrılır ve yerine Avusturya’da başarılı işler çıkaran davulcu Moritz Neuner gelir. Aynı yılın Ağustos ayında, "Shadowlord" ve "Crimson Horizons" adlı iki cover parça içeren "In Memory" isimli MCD çıkar. Albümde ayrıca stüdyo düzenlemesi olan "Verwüstung" yer alır. Ve Kasım 2000’de "Satanized (A Journey Through Cosmic Infinity)" Tonstudio Hörnix’de kaydedilerek Mart 2001’de piyasaya sürülür.

Hiç yorum yok:

Tv İzle